arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier
Talitha Muusse

Plenair: ronde tafel sessie met Talitha Muusse

Een tipje van de sluier….. Op donderdag 7 oktober op de planning: een ronde tafel sessie! De inhoud is nog even een verrassing. Wel kunnen we jullie vertellen dat het thema #TROTS de boventoon zal voeren en dat de discussie geleid wordt door Talitha Muusse. Talitha Muusse is ondernemer, gangmaker achter Blikverruimers en opiniemaker op radio en televisie over thema’s als diversiteitsbeleid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.

Wie is Talitha Muusse?
Talitha adviseert bedrijven over duurzaamheid, talentontwikkeling en de samenwerking met de jonge generatie. Ook is ze de drijvende kracht achter de Energieboot: een netwerk bestaande uit meer dan vijftig bedrijven die young professionals helpen bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. Tenslotte is Talitha een energieke spreker en dagvoorzitter op evenementen en congressen rondom inhoudelijke thema’s als duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap.

Talitha deed haar ervaring in duurzaam ondernemen op als medewerker bij MVO Nederland waar ze zich met name bezighield met de onderwerpen sociale innovatie, duurzame arbeidsmarkt, energietransitie en circulaire economie. Na een aantal jaren verbonden te zijn geweest aan MVO Nederland besloot ze ondernemer te worden.

De Duurzame Jonge 100
Het initiatief de Duurzame Jonge 100 kwam mede uit haar koker; een verkiezing voor jonge, duurzame ondernemers en professionals. Ze richtte zich vervolgens op het helpen van bedrijven bij het ontwikkelen en uitdagen van jong talent door middel van duurzame innovatieprogramma’s als Future Policy Lab en de Energieboot. Een van de spin-offs die hieruit ontstond is Start up on the Beach; een traject waarin startups gekoppeld worden aan wetenschappers en bedrijfsleven om hen te helpen bij de groeivragen van hun bedrijf.

Blikverruimers
Een recent initiatief dat Talitha lanceerde is Blikverruimers; een platform en opleiding voor young professionals die een plek aan de bestuurstafel willen bemachtigen. Kenmerkend voor de initiatieven van Talitha is dat ze maatschappelijke idealen probeert te combineren met commerciële activiteiten; impact first!

Panelleden
Aan de discussietafel zullen een 4-tal Verpleegkundig Specialisten plaats nemen. Namen waar we als beroepsvereniging #trots op mogen zijn. Binnenkort meer!