De V&VN VS nu ook op instagram!
( verpleegkundig_specialisten_nl )Together into the future

De sleutel naar gezondheid

Tijdens een prachtige lente dag schrijf ik deze vooraankondiging voor alweer het 9e jaarcongres van V&VN Verpleegkundig Specialisten op 5 en 6 oktober 2017. Zoals de titel van het congres al doet vermoeden staat samenwerking dit jaar centraal. Dit kan gaan om de samenwerking tussen collega verpleegkundigen en verzorgenden, maar zeer zeker ook om de andere disciplines waarmee wij als verpleegkundig specialisten samenwerken. Zoals we de afgelopen periode hebben mogen concluderen, zien we dat alle onderzoeken naar de functionaliteit en doelmatigheid van de verpleegkundig specialist positief hebben uitgepakt. De verpleegkundig specialist en daarmee ook haar zelfstandige bevoegdheid tot het indiceren van voorbehouden handelingen, is daarop verankerd in de wet. Hoe mooi is het dat we nu kunnen zeggen:

"De verpleegkundig specialist is dáár; laten we samenwerken!”

Tijdens het 9e jaarcongres gaan we in het plenaire programma in op bovenstaande thema en verzoeken we de workshopleiders om bovenstaand gedachtengoed in hun workshop/masterclass te verwerken. Ook zullen we, net als vorig jaar, proberen de workshops en masterclasses voor een zo breed mogelijk publiek aan te bieden. De CanMEDS rollen zullen daarbij weer worden vertegenwoordigd.

Voor het tweede jaar op rij heeft u weer de mogelijkheid om uw collega te nomineren voor de Els Borst Prijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt heeft voor de ontwikkeling van het beroep van verpleegkundig specialist. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500,- en een oorkonde. Uiteraard verzoeken wij u ook weer een bijdrage te leveren door uw abstract in te dienen. Ook zullen de opleidingsinstituten weer worden benaderd om één van hun beste studenten een podium te geven tijdens de pitches van de Beste Masterthese.

Op het moment van dit schrijven zijn wij bezig om een zeer divers 2-daags programma voor u samen te stellen en wij hopen u dan ook te verwelkomen op alweer het 9e jaarcongres V&VN Verpleegkundig Specialisten te Papendal.

Remco Boerman, MANP
Voorzitter congrescommissie V&VN VS

Bestuurslid V&VN VS

 Foto Remco Boerman (Papendal 2015)


Belangrijke data:


Vrijdag 30 juni: Abstract deadline
Vrijdag 30 juni: Deadline Els Borst prijs
Vrijdag 1 september: Deadline vroeg inschrijftarief
Vrijdag 1 september: Deadline beste masterthese

Locatie

Hotel Papendal, Papendallaan 3
6816 VD Arnhem