arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Plenaire sprekers

Typhoon | Nederlandse hiphop & inspirator

Typhoon (Glenn de Randamie, 1984) is een Nederlandse hiphop muzikant die zijn ziel en zaligheid blootlegt met zijn eerlijke en kwetsbare teksten. Zijn muziek en talks zijn een viering van het mens-zijn met daarin altijd de boodschap dat we genoeg zijn: wij zijn liefde. Grote levensthema’s weet hij op een rake manier te vangen in persoonlijke uitingen over liefde, identiteit, keuzes en ambitie.

Op het V&VNVS congres vertelt hij over het omarmen van verschillen en welke waarde diversiteit kan hebben voor een team of groep mensen.

Lees meer

3

Angela Maas | Hoogleraar cardiologie voor vrouwen, Radboudumc, Nijmegen

De gezondheidszorg is van oudsher ontwikkeld naar het model van de mannelijke patiënt. Daarom ligt de zorg voor vrouwen nog steeds op achterstand. Hoewel ruim 70% van de medewerkers in de zorg vrouw is, zijn ze nog steeds een minderheid in leidinggevende posities. Het ontbreken van carrièreperspectief is een van de redenen dat veel vrouwen de zorg vroegtijdig verlaten. Er is een cultuuromslag nodig hoe we kijken naar de vrouwelijke patiënt en vrouwen die werken in de zorg. Alleen dan zullen we in staat zijn de kwaliteit van zorg voor vrouwen te verbeteren en te versterken naar de toekomst.  Lees meer..

5

Wim Pijbes | Kunsthistoricus en bestuurder. Stichting Droom en Daad

Stichting Droom en Daad investeert in cultuur in Rotterdam. Tussen droom en daad staan dikwijls praktische bezwaren. Waar mogelijk nemen wij die weg. Dat doen we onafhankelijk, voortvarend en resultaatgericht. Lees meer…

2

Michelle van Tongerloo | Street doctor, Pauluskerk, Rotterdam

Ontdek de aangrijpende realiteit van armoedeproblematiek en de impact ervan op gezinnen en kinderen in onze samenleving. Leer waarom preventie en vroege interventie in de zorg vaak falen, ondanks hun cruciale rol. Luister naar het inspirerende verhaal van Elys, een jonge moeder met een kind met gedragsproblemen, en ontdek hoe zij werd tegengewerkt door talloze organisaties, maar uiteindelijk een eenvoudige oplossing vond.  Ontdek de duistere kant van marktwerking en decentralisatie in de zorg aan de hand van het schokkende verhaal van Arie, die zonder narcose werd geopereerd, met verwoestende gevolgen. En bekijk schrijnende voorbeelden van dakloze mensen die de zorg krijgen die ze nodig hebben en de enorme maatschappelijke kosten die hiermee gepaard gaan.

Laat je inspireren en sluit je aan bij onze inspanningen voor een rechtvaardiger zorgbeleid. Leer hoe we deze problemen aanpakken in ons vakgebied en word gemotiveerd om zelf actie te ondernemen.
Lees meer…

1

Karin den Boer | Verpleegkundig Specialist GGZ en onderzoeker, Antes PG, Winnaar Els Borst Prijs 2022

Karin werkt als verpleegkundig specialist binnen de ART kliniek van Antes en is wetenschappelijk onderzoeker, met als aandachtsgebied proactieve palliatieve zorg. Ze ontwikkelde de op de zorgpraktijk gerichte toolkit Proactieve palliatieve zorg in de ggz. Momenteel werkt ze aan haar promotietraject bij het lectoraat GGZ-Verpleegkunde van InHolland van onze collega prof. dr. Berno van Meijel. Lees meer…

4