arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Sprekers

Connie Rijlaarsdam, verpleegkundig specialist, programma manager Nu niet zwanger

‘Nu niet zwanger’ – Over successen en valkuilen
Vanuit de gedachte: “Als je niet start, kun je niet beginnen” combineert Connie Rijlaarsdam lef en gezond verstand. Als verpleegkundig specialist jarenlang ervaring binnen de openbare geestelijke gezondheidszorg, met name de sociaal medische zorg. Is grondlegger en onderzoeker van het programma Nu Niet Zwanger. Met dit programma kunnen mensen in moeilijke psychosociale en kwetsbare omstandigheden een bewuste keus over hun kinderwens maken zodat zij niet meer onbedoeld zwanger worden. Vanwege de positieve resultaten wordt het programma landelijk uitgerold en is het opgenomen in het programma Kansrijke Start. Vanwege Nu Niet Zwanger ontving ze verschillende prijzen waaronder de Els Borstprijs.

 

Connie rijlaarsdam zwart wit

Erwin Kompanje - Ethiek in tijden van corona

Ethiek in tijden van corona – Goedbedoelde maatregelen, maar ook onmenselijke consequenties
Erwin Kompanje is klinisch ethicus en universitair docent, verbonden aan de intensive care volwassenen én de afdeling ethiek en filosofie van de geneeskunde van het Erasmus MC in Rotterdam.  Erwin adviseert artsen en verpleegkundigen bij dagelijkse ethische en gezondheidsrechtelijke vragen en problemen. Hij is actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek omtrent deze thema’s. Erwin is een bevlogen docent die de toehoorders met zijn grote praktische ervaring, met oog voor de actualiteit, weet te boeien.

Erwin Kompanje

Victor Mids - MINDF*CK, illusionist en arts (niet praktiserend)

Illusie of niet? – Niets is wat het lijkt!
Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Want hoe makkelijk bent u af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe eenvoudig uw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden, én wat u daar als individu of organisatie van kunt leren.

 

Victor Mids zwart wit