arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Wetenschap

Context

“Plaats het even in de juiste context?”

Lukt ons dat, als Verpleegkundig Specialist? Daag je jezelf weleens uit? Daar waar je werkzaamheden zich bevinden liggen ook de mogelijkheden om een nieuwe context te creëren. Bij uitstek kan de VS van gebaande paden afwijken en nieuwe wegen bewandelen.
Zonder kompas wordt dit wel een zoektocht. Onze kennis en kunde vormt het kompas. Kennis welke gebaseerd is op onderzoek, onderzoek wat gecreëerd is door collega’s van binnen en buiten onze expertise. Creëer jij nieuwe kennis? Draag je hierin voldoende verantwoordelijkheid?
Context vraagt om kaders, nieuwe kaders waarlangs we de Nederlandse Gezondheidszorg vormgeven, met de VS daarin als vast gegeven.

Gelukkig wordt ook dit jaar weer de mogelijkheid geboden om je kennis te delen met collega’s en stukken in te sturen. Of je nu al ruime ervaring hebt in het publiceren van onderzoek of net je afstudeeronderzoek hebt volbracht, stuur het in of moedig je collega’s aan om in te sturen!
Spannend?!
Geloof me als ik met roze hakken en een glitterjurk op het podium durf te verschijnen*, durven jullie zeker in te sturen!

Daag jezelf uit!

Sanne Smulders
Voorzitter wetenschapscommissie

*geen zorgen het was eenmalig 😉

Wetenschapscommissie V&VN VS

De wetenschapscommissie V&VN VS is een commissie die bestaat uit een 6-tal inhoudelijk deskundigen op het gebied van vakinhoudelijke kennis & wetenschap in relatie tot de verpleegkundig specialist (VS). De VS is een masteropgeleide zorgprofessional die in staat is om vanuit de rol van academicus & onderzoeker eigen kennis te vergaren, te delen en wetenschappelijke inzichten te toetsen op basis van (verpleeg)wetenschappelijke literatuur als ook actief bij te dragen aan en het initiëren van (eigen) onderzoek en het stimuleren van collega’s hierin.

Als commissie streven we naar meer bekendheid, ondersteuning en taakvolwassenheid binnen dit aspect van het beroep VS.
Dit doen we door o.a. V(io)S te stimuleren bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek en hiervoor meer publiciteit te genereren met als focus ons eigen jaarcongres. Daarnaast proberen we meer aandacht te vestigen op (wetenschappelijke)onderzoeksprojecten gericht op de versteviging van de positie van de VS in de rol van academicus & onderzoeker met als uitgangspunt de kwaliteit van zorg.

De wetenschapscommissie treedt naar voren als verbindende partij en zet zich onuitputtelijk in voor het bekrachtigen van deze unieke kwaliteit die de VS bezit.

Annette Galema-Boers
Peter Goossens
Linda Kronenberg 
Chulja Pek
Petrie Roodbol
Sanne Smulders (voorzitter) Sanne.smulders@venvnvs.nl


Lid worden van de linkedIN groep?